Benders Byggsystem utökar i Uddevalla

2017-05-09

Benders fortsätter sin satsning på prefabricerade betongelement. Drygt ett år efter starten av Benders Byggsystem lägger man nu till Uddevalla som tillverkningsort vid sidan om den tidigare fabriken i Strängnäs och den nyligen förvärvade trapptillverkningen i Norberg. Redan under nästa år förväntas man ha en komplett fabrik igång för effektiv tillverkning av stomkomponenter i betong, så som vägg, bjälklag, balkonger och trappor.

En stor efterfrågan i kombination med tillgänglighet på lokaler i Uddevalla öppnade upp för satsningen. Vd:n för Benders Byggsystem, Magnus Odhagen förklarar:

– Efter förvärvet av Norbergstrappan var det dags för Benders Byggsystem att ta nästa steg och dessutom börja fylla vår fabrik Uddevalla med egen produktion. Tillfället kunde inte bli bättre då marknaden är i stort behov av prefabricerade betongelement.

Rekryteringen av produktionspersonal och produktionsledare för tillverkning av trappor har redan startat, likaså byggnation av blandarstation och inköp av traverser och gjutbord. Lokalerna kommer sedan fyllas på med maskiner och utrustning succesivt och redan i början av 2018 ska en komplett fabrik vara igång. Niklas Jonsson, Regionchef Byggsystem Väst, fyller i:

– Vi får till en början bra hjälp från diverse avdelningar inom koncernen men vår förhoppning är att vi relativt snart ska vara en väl fungerande enhet med egen projektledning, egna konstruktörer och säljorganisation i tätt samarbete med de andra enheterna i Norberg, Stockholm och Strängnäs samt Benders Byggprodukter.

– Våra unika logistiklösningar med tåg och möjlighet till båttransport från egen kaj skapar även förutsättningar för att titta på en export av produkter från Uddevalla. Det är en spännande tid vi står inför, avslutar Ove Bender, koncern-VD på Benders.