Benders förvärvar Skanska Stomsystem

2015-06-18

Efter sommaren blir det Strängnäsbaserade företaget Skanska Stomsystem, som tillverkar prefabricerade byggnadsstommar, en del av Benderskoncernen.

– Det är med stor glädje vi nu kan meddela att Benders Sverige AB fått möjligheten att förvärva Skanska Stomsystem AB från Skanska Sverige AB. Övertagandet är ett led i vår ambition att bli en helhetsleverantör av produkter och tjänster för bygg- och anläggningssektorn. Vi ser fram emot tillskottet av ett nytt affärsområde och ytterligare kunnig personal, i den bransch där vi redan verkar, säger Ove Bender, VD för Benders Sverige AB.

Skanska Stomsystem är idag en del av Skanskakoncernen. Företaget erbjuder ett fullsortiment av prefabricerade stomlösningar, från gråväggar till slipade, infärgade och matrisgjutna fasader. Produkterna används för byggnation av bostäder, kommersiella byggnader, parkeringshus och hallar. Företaget är verksamt inom projektering, produktion och montage och har en omsättning på cirka 500 miljoner SEK med 250 anställda. Övertagandet sker den 1 oktober 2015.

En viktig målsättning med förvärvet är att möjliggöra för Benders att komma in tidigare i byggprocessen för att på så sätt kunna medverka till mer kostnadseffektiva lösningar och därmed ett mer ekonomiskt byggande.

– Förvärvet innebär också att vi nu stärker Benders närvaro i Stockholmsregionen ytterligare, både norr och söder om Mälaren, säger Ove Bender.

Ytterligare information:
Ove Bender, Benders Sverige AB, 0512-78 70 03, ove.bender@benders.se
Magnus Odhagen, Benders Sverige AB, 0512-78 71 11, magnus.odhagen@benders.se

Benders är en familjeägd koncern som utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter och tjänster för bygg- och anläggningssektorn. Grundverksamheten sedan starten 1960 är tillverkning av utomhusprodukter i betong såsom tak, marksten, murar och infrastruktursystem, men har genom åren utökats med andra sortiment som natursten och isolering. Företaget som har dotterbolag i 6 länder har sitt huvudkontor i Edsvära i Vara kommun och omsätter runt 1,5 miljarder SEK med cirka 500 anställda.