Benders Byggsystem bygger nya Eskilstuna tingsrätt

Gamla myntverket i Eskilstuna skall byggas om till nya Eskilstuna Tingsrätt. På uppdrag av Skanska ska Benders Byggsystem leverera och montera den prefabricerade stommen.

I gamla myntverket skedde tidigare all svensk myntprägling innan verksamheten flyttades utomlands. På senare år har bygganden använts som kontor, men nu ska tegelbyggnaden byggas om och byggas till för att tillgodose nya Eskilstuna tingsrätts verksamhet. Den nya moderna tingsrätten på ca 3 000 kvadratmeter kommer att innehålla fem förhandlingssalar och ett 50-tal arbetsplatser.

Benders Byggsystems uppdrag

Vårt uppdrag på Benders Byggsystem består i att som totalentreprenör projektera, tillverka och montera stommen till tillbyggnaden bestående av bjälklag, innerväggar, fasader samt pelare.

Fasadväggarna i sandwichutförande och pelarna är tillverkade med vitcement, friläggning och vit marmorkross som ballast vilket ger ett exklusivt utseende. Montagestart är beräknad till i början av 2021.

Varför prefabricerad stomme?

Att bygga prefabricerade stomme i betong innebär att byggnaden snabbt blir tät, torr och driftklar. När byggkomponenter som bjälklag, innervägg och fasader tillverkas inomhus istället för på byggarbetsplatsen får du snabbt ett väderskyddat och tätt hus.

Fasadväggar i betong ger dig dessutom många variationsmöjligheter gällande byggnadens utseende. Med hjälp av olika ytbearbetningar och färger kan du skapa en vacker och personlig byggnad. Vi erbjuder en mängd olika ytbearbetningar, allt från målad till mer exklusiva som grafiskbetong, infärgad betong, matrisgjutenbetong samt med ingjutet tegel eller klinker.

Korta fakta

Projekt: Eskilstuna Tingsrätt
Start: januari 2021
Ort: Eskilstuna
Affärsanvarig: Fredrik Roosling, 010-888 40 61 fredrik.roosling@benders.se

Se samtliga referensprojekt.