Benders Byggsystem

Benders Byggsystem tillverkar och monterar prefabricerade stomlösningar i betong som passar alla typer av byggnader. Industribyggnader, logistikanläggningar, idrottshallar, handelscentra, flerbostadshus och kontor är några exempel på projekt som vi har lång erfarenhet av.

Vi erbjuder en helhetslösning för prefabricerade stomsystem där vi ansvarar för projektering, projektledning, tillverkning och montage. När vi är med er i ett tidigt skede skapas de bästa förutsättningarna för ett lyckat och kostnadseffektivt projekt.

Vi har lång erfarenhet och hög kompetens inom BIM, en arbetsmetod som på ett strukturerat sätt hanterar och samlar alla information om projektet på ett ställe. BIM som arbetsmetod bidrar till en säkrare och mer ekonomiskt leverans för att ex. hinder och störningar identifieras innan de uppstår.

Fördelarna med prefabricerade stommar och hallar i betong är många. Att tillverka stommen i fabrik går snabbare än att platsbygga och monteringsarbetet kan utföras av betydligt färre personer. En snabb process innebär också ett snabbare färdigställande.

Milstolpar Benders Byggsystem

1959 Strängnäsfabriken grundas
1982 Skanska köper fabriken av Abetong
2005 Stomsystem bildas genom en sammanslagning av Skanska Stålteknik, Skanska Prefab och Göinge Mekaniska
2006-2007 Hall 7, modern line-tillverkning av väggar byggs
2009 Hall 8, förtillverkning av armering byggs
2012 Investeringar i ny ädelbetongstation och vägghall
2013 Ett flertal produktionshöjande åtgärder görs i fabriken
2015 Benders förvärvar fabrik och personal från Skanska